STIRILE RADIO TRIB

12-12-2014

David Gilmour nou album solo in 2015


Ultimul disc Pink Floyd a aparut in urma cu 20 de ani iar ultimul disc David Gilmour a fost lansat in 2006. Odata cu lansarea de pe 10 noiembrie a discului The Endless River precum si ideea ca anul viitor va fi finalizat un nou album solo putem spune ca vocalistul este intr-o perioada prolifica. 
Intr-un interviu acordat celor de la Rolling Stone, Gilmour a dezvaluit ca noul sau album solo ar trebui sa apara anul viitor. “ noul material mi se dezvaluie usor. Sunt cateva schite care nu sunt terminate iar de altele trebuie sa ma apuc din nou asa ca aproximez ca mai sunt cateva luni de munca si sper sa fie gata la anul” a declarat muzicianul revistei. El spera ca apoi sa plece in ceea ce numeste el “turneul unui batran”.
Referitor la un turneu de sustinere The Endless River, Gilmour a zis ca acest lucru este imposibil pentru ca majoritatea discului se bazeaza pe ce a fost lucrat cu Rick Wright, care a murit in 2008. Iar fara el acest lucru este imposibil. 
El a incheiat spunand ca fanii trebuie sa fie constienti ca nu va mai exista un alt album Pink Floyd pentru ca din punctul sau de vedere tot ce a fost de valoare a fost adus pe acest disc iar incercarea de a mai lansa inca un material ar insemna sa se apeleze la cantecele din categoria a doua ca valoare iar acest lucru nu este deloc pe placul sau.