STIRILE RADIO TRIB

19-02-2015

Disc nou pentru Death Cab For Cutie


Death Cab For Cutie se pregateste de lansarea primul disc de cand chitaristul si producatorul Chris Walla a parasit formatia. Albumul cu numarul opt se numeste Kintsugi, iar basistul Nick Hammer spune ca: “ este un stil de arta din Japonia in care se iau bucati de ceramica sparte si sunt asamblate la loc folosind o mixtura de lipici cu aur, argint sau platina. Ne-a placut ideea si seaman cu ceea ce am patit noi atat din punct de vedere professional cat si personal.”
“In vest, cand spargi ceva ori arunci obiectul ori incerci sa-l repari cat mai bine si sa nu se vada,” a continuat muzicianul. “Dar exista aceasta miscare artistic in Japonia cand a repara ceva este mult mai important, ca parte a istoriei obiectului.” Cu alte cuvinte cei trei ramasi in Death Cab For Cutie nu incearca sa-si ascunda problemele care au dus la despartirea de Walla.
“Este o oportunitate pentru grup sa devina ceva prin pierderea unui membru fondator,” a declarat celor de la Rolling Stone vocalistul Ben Gibbard. “Telul nostru este sa facem muzica peste ceea ce am produs pana acum. Ii inteleg pe cei carora le plac Transatlanticism, We Have The Facts sau Narrow Stairs. Si cum mergem mai departe sper ca publicul sa asculte fara prejudecati ceea ce vom face de acum inainte, si sa incerce sa asculte muzica noastra pentru ceea ce este si nu pentru ceea ce vor ei sa fie.”
Noul album al grupului, Kintsugi, va fi lansat pe 31 martie.
Lista pieselor prezente pe disc este:
1. No Room In Frame
2. Black Sun
3. The Ghosts of Beverly Drive
4. Little Wanderer
5. You've Haunted Me All My Life
6. Hold No Guns
7. Everything's a Ceiling
8. "Good Help (Is So Hard To Find)
9. El Dorado
10. Ingenue
11. Binary Sea