STIRILE RADIO TRIB

20-02-2015

Therapy? dezvaluie noul disc


Grupul Therapy? Isi va lansa luna viitoare al paisprezecelea album. Discul se va numi Disquiet, va aparea pe 23 martie si va fi promovat printr-un turneu ce va incepe imediat dupa aparitie.
Albumul precedent, A Brief Crack Of Light, a aparut in 2012, iar noul material vine dupa ce anul trecut formatia a aniversat 20 de ani de la aparitia albumului Troublegum. 11 cantece se vor gasi pe Disquiet iar vocalistul Andy Cairns explica ca este un pas inainte pentru trupa acest disc care insa are si aroma sunetelor din trecut specifice grupului.
Andy a declarat: “cand am gandit Disquiet, ne-am intors la modul in care am lucrat pentru Troublegum, cand luam chitara si cantam piesa. Am inregistrat asa piesele pe telefon si le-am trimis colegilor. Am inceput cu 19 cantece, am inregistrat 18 si apoi am facut impreuna cu producatorul Tom Gagelty selectia celor mai reprezentative melodii.”
“Am vrut sa compunem ceva care sa aiba si mai profilul unui hit. Anul trecut am fost in turneul aniversar Troublegum, care a fost sold out, si a fost extraordinar sa auzim piesele cantata de public impreuna cu noi, dar am si vazut ce au insemnat ele pentru auditoriu.” El a continuat: “clar am fi fost niste idioti daca incercam sa recream Troublegum deoarece erau alte timpuri, alta componenta, dar punctul de plecare a fost sa ma gandesc ce ar face protagonistul din Troublegum doua zeci de ani mai tarziu? Nu cred ca este un tip mai fericit, insa cu siguranta este in om care gestioneaza mai bine situatiile.. Suntem mandri de cum a iesit Disquiet si simt ca este un nou pas inainte in calatoria noastra muzicala.”