BLOGUL RADIO TRIB

17-01-2018

100 cele mai tari piese românești ale anului 2017 (21-30)


 Continuam slalomul prin selecția de anul acesta pentru 100 celor mai tari piese românești din 2017 pe care le-am difuzat în 2017 în Trib. Pentru a acoperi o plajă cât mai mare, am impus regula de a avea o singură piesă de trupă. Iar rezultatul este cât se poate de frumos. Cu siguranță subiectivitatea și-a bagat și ea coada, dar nu am ce face. În selecția melodiilor am respectat data apariției pieselor, sunt doar câteva decalaje. Atenție, nu e un clasament, este o listă a celor mai buni. Continuăm cu urmatoarele 10!
 
21. Alpha Q – Circles 
Două piese a lansat anul trecut Alpha Q: Circles și Blind. M-am oprit la Blind pentru că este primul single al sibienilor care s-au adunat să cânte împreună în 2016 și pe care-i așteptăm deja și cu alte cântece.
 

22. Barter – Accident 
Anul trecut în mai cei trei din Barter si-au lansat discul de debut. Trock se numește albumul ce conține 11 cântece și din care melodia Accident a figurat cel mai sus in ROMTOP pe locul 16 în prima săptămâna din mai. De văzut trupa și când urcă pe scena.
 

23. Bujor Stoicovici & Vlad Gorneanu - Noaptea Aceea 
Una din cele mai interesante apariții muzicale din 2017. În aprilie, Bujor Stoicovici (Baba Novac, Butterflies In My Stomach și TiPtiL) a ieșit din cochilie cu piesa Noaptea Aceea. Pentru ca surpriza să fie pe măsura l-a adus la voce și pe Vlad Gorneanu (ZOB). Minunată combinație, singurul regret fiind ca n-a urcat mai sus de locul 25 în ROMTOP.
 

24. OUTSTORM - Electric Mind
După debutul cu album din 2016, cei din OUTSTORM și-au vazut de treabă mai departe și în aprilie ne-au izbit cu o piesă nouă, Electric Mind. Nu ne-am împotrivit și am adus-o printre cântecele de Trib.
 

25. I'm The Trip – Done
Sibienii de la I’m The Trip apar și ei în selecția celor mai bune 100 de piese difuzate în 2017 în Trib. Done face parte din albumul A True Story About Vampire Love, lansat în 2016.
 

26. The Case – Loose
Octombrie 2017 ne-a adus Own The Night, al doilea album de studio al timișorenilor din The Case. Combinație interesantă de sunete pe noul material al trupei și în acest fel Loose și-a facut loc printre alegerile de anul trecut.
 

27. Etheric - Edge Of Insanity
Melodic metalul propus de trupa bucureșteană Etheric ne-a facut să aducem între sunetele de Trib și Edge Of Insanity, al doilea single al grupului format în vara lui 2016.
 

28. Omelette – Sadie
Omelette este probabil trupa cea mai departe de sunetele noastre obișnuite. Dar ce face Alin și Dez ne place mult, așa ca Sadie este aici.
 

29. TREES orchestra - Am Ales 
2017 ne-a adus și Am Ales, primul single al celor 4 din TREES orchestra. Gașca s-a format în 2016, le „spune” bine, deci să vedem cu ce ne răsfață în noul an. Ne place bas-ul!
 

30. Runna - Flip The World 
Runna este o trupa care a debutat în 2016. Flip The World, single-ul de anul trecut sună foarte bine, dar parca o piesă pe an e cam puțin. Mai cu spor băieți!