BLOGUL RADIO TRIB

24-01-2018

100 cele mai tari piese românești ale anului 2017 (71-80)


Continuăm slalomul prin cele tari 100 de piese românești pe care le-am difuzat în 2017 în Trib. Pentru a acoperi o plajă cât mai mare, am impus regula de a avea o singură piesă de trupă. Iar rezultatul este cât se poate de frumos. Cu siguranță subiectivitatea și-a bagat și ea coada, dar nu am ce face. În selecția melodiilor am respectat data apariției pieselor, sunt doar câteva decalaje. Atenție, nu e un clasament, este o listă a celor mai buni. Continuăm cu urmatoarele 10!
 
 
71. The Purple Dandies - Îmi Place
După o scurtă pauză cei trei din The Purple Dandies au revenit în 2017 cu noul lor cântec Îmi Place, care la ultima ediție din an a urcat pe poziția cu numărul 11 în ROMTOP.
 

72. Proconsul & Adrian Despot – Ce Dacă Mă Doare
Ce Dacă Mă Doare e o piesă hitoasă dar ne-a adus și una din colaborările mișto de anul trecut. Proconsul și Adrian Despot!
 

73. PINHOLES – Liliac
Gașca asta face fix ce-i place! Si ne place! Peste 7 minute de sunete foarte bune apărute la început de noiembrie și care se vor găsi pe viitorl album PINHOLES. 
 

74. Pistol Cu Capse – Noi Doi
Luna noiembrie ne-a adus si noul single Pistol Cu Capse. Le-a ieșit melodia Noi Doi, iar cântecul continua să urce in ROMTOP.
 

75. FronT – Colț De Gând
Clujenii de la FronT ne-au surprins in toamna cu noul lor single. Balada Colț De Gând sună tare bine si ne face sa avem urechile pregătite pentru EP-ul pe care trupa îl promite pentru prima jumatate a anului acesta.
 

76. Toulouse Lautrec – O Lume Mai Bună
Piesă tare bună și lansată de Toulouse Lautrec în cadrul proiectului VIDEO CONTENT, iar clipul a fost realizat în colaborare cu cei de la Samusocial. 
 

77. JINXY VON D'ERS - Sugar Rush
2017 a venit și cu o solistă nouă in trupa JINXY VON D'ERS. Două melodii a lansat trupa de când la voce a venit Iris, și ambele au ajuns fruntașe in ROMTOP. Sugar Rush a facut-o la prima ediție din decembrie.
 

78. PIXELS – Body Auriu
Body Auriu, cel mai recent single al trupei PIXELS a apărut în noiembrie fiind și el parte din proiectul VIDEO CONTENT. Prea puține vizualizări pentru câtă muncă a fost în spate.
 

79. Vohn Toe - So Wrong
Vlad Constantin și Turcu Alexandru, adică Vohn Toe, își vad de treaba lor. Cam încet însă pe gustul meu. După excelentul debut cu Cardiology din 2016, trupa ne-a dat pe final de noiembrie și un al doilea single, So Wrong.
 

80. Changing Skins – Mr. Lovejoy
Din noul album Coming Of Age, Mr. Lovejoy este cel mai recent single, lansat de gașca in 2017, prezent in selecția de sfârsit de an.