BLOGUL RADIO TRIB

20-02-2015 Kirk

Despre ROMTOP


Unii spun ca fumatul e daunator sanatatii. Dar o tigara cazuta pe jos in primavara lui ‘92 mi-a adus realizarea clasamentului de muzica romaneasca. Eram pe balconul Arenelor Romane si m-am aplecat sa-mi ridic tigara. Era o sedinta in care Radu Tanase, un coleg de-al meu, anunta ca pleaca din tara. Mana ridicata in sus pentru a-mi pastra echilibrul mi-a adus in brate Topul National. Asa se numea atunci. Avea 10 pozitii. 
 
In 94 s-a transformat in ROMTOP. Nasi au fost Teo Trandafir, Anca Lupes si Ghighi Bejan.
 
O gramada de trupe noi au trecut de-a lungul timpului prin acest clasament. Pe unii i-am cunoscut, pe altii nu. Important e ca au ajuns la ascultatori si multe dintre trupe sunt deja sus acum.
 
L-am purtat dupa mine peste tot si era logic sa apara si aici in Trib. 
 
Am intrerupt topul in vara lui 2011, insa atunci nu credeam ca va avea parte de o pauza atat de lunga. Iata ca ii dau drumul acum, la inceput de 2015 si sper sa ii mearga bine. Cert e ca la sfarsit de saptamana o sa ascultati piesele in ordinea votata de catre voi, ascultatorii de Trib. 
 
Pe site o sa gasiti momentan arhiva ultimelor doua editii, dar incet-incet o sa apara si celelalte. Mare noroc ca le-am gasit pe toate prin multitudinea de hartii. Un pic de rabdare. Si tutun!
 
Inchei cu o discutie pe care am avut-o cu un domn la final de 2014: “Mi-aduc aminte cand ascultam Romtop in ’98-’99. As fi dat orice sa ajung acolo. Serios. Era visul meu. Romtop si sa mi se puna o piesa de-a mea in club A”. Domnului cu vocea de la Omul cu Sobolani i s-au indeplinit cu varf si indesat dorintele. Ceea ce le doresc si celor care sunt sau urmeaza sa intre in top.