STIRILE RADIO TRIB

25-02-2015

Batten/Hamm/Wackerman la Bucuresti


 In premiera, cei trei virtuozi ai instrumentelor, Jennifer Batten, Stuart Hamm si Chad Wackerman au pus bazele unui supergrup - Batten/Hamm/Wackerman - care va sustine un turneu prin Europa, cu  oprire si la Bucuresti. 
 Si este vorba despre trei mari artisti, fiecare cu o cariera de exceptie in spate.
 Jennifer Batten a facut parte din mai multe trupe si a fost remarcata de muzicienii timpului, insa marea sa reusita a reprezentat-o cooptarea (dintre peste 100 chitaristi prezenti la casting) in trupa de acompaniament a Regelui Pop – Michael Jackson – pentru turneul Bad. Profesionalismul sau i-a asigurat continuitatea in aceasta pozitie pentru inca doua turnee: Dangerous si HIStory. Celor 10 ani de colaborare cu Michael Jackson i-au urmat 3 ani alaturi de Jeff Beck alaturi de care a fost in turnee si a inregistrat doua albume. In cariera ei solo, Jenniffer a lansat 3 albume si a scris doua carti de muzica.
 Colaborator al lui Joe Satriani si Steve Vai, Stuart Hamm s-a impus ferm drept unul dintre cei mai influenti bassisti electrici din ultima jumatate de secol. Hamm a contribuit la reformularea conceptului contemporan de instrument neacompaniat prin utilizarea tehnicilor de tapping si slapping polifonic folosind ambele maini. A lansat sase albume aclamate de critici si a primit de mai multe ori titlul de “Cel mai bun bassist de rock” respective “Cel mai bun bassist de jazz” din partea multor publicatii de specialitate.
 Cariera lui Chad Wackerman a inceput in 1978. Prima realizare de exceptie a fost colaborarea timp de 7 ani cu Frank Zappa, alaturi de care a facut turnee in Europa si USA si a inregistrat 26 albume. De atunci a mai colaborat (aparand si pe albumele lor) cu artisti renumiti ca Barbra Streisand, Steve Vai, Andy Summers, Men At Work, Dweezil Zappa, John Patitucci si altii. A lansat patru CD-uri proprii si un DVD cu recenzii de exceptie din partea criticilor.
 Concertul de la Bucuresti deschide seria Music Masters Live – reprezentata de evenimente ale caror protagonisti vor fi artisti de cel mai inalt calibru din rock, jazz sau muzica clasica, performeri care au atins cel mai inalt nivel de virtuozitate cu instrumentele lor.
 
 Iata si mesajul chitaristei Jennifer Batten pentru concertul din 26 martie.