STIRILE RADIO TRIB

22-12-2014

Billy Corgan: succesul Pearl Jam e un mister pentru mine


Billy Corgan a afirmat zilele acestea ca succesul de care se bucura Pearl Jam este un mister pentru el. Frontman-ul din Smashing Pumpkins a spus ca trupa lui Eddie Vedder nu are cantece care sa se bata in valoare cu ceea ce a creat el dupa care i-a luat in vizor si pe cei de la Foo Fighters pe care i-a acuzat ca nu evolueaza ca muzicieni.
Corgan i-a declarat lui Howard Stern ca succesul Pear Jam este un mister pentru el. “nu inteleg cum au succes pentru ca nu au cantece” a spus Corgan care a a continuat: “lumea o sa interpreteze gresit ce spun dar vorbind din punct de vedere al competitiei, ei sunt adversarii mei si trebuie sa spun ce gandesc.”
Corgan l-a laudat pe Kurt Cobain despre a carui muzica a zis ca va trece testul timpului dar nu a fost la fel de generos si cu munca lui Dave Grohl despre care a spus ca este un mare muzician si compozitor insa nu a evoluat si face aceeasi muzica tot timpul. A recunoscut insa ca din punct de vedere al competitiei si al filozofiei de a face muzica Grohl este cel care a castigat pana acum.
In acelasi interviu acordat lui Howard Stern Billy Corgan a comentat si perioada in care manager i-a fost Sharon Osbourne si care a renuntat in 2000 la colaborarea cu Corgan. El spune ca aveau puncte de vedere diferite despre cum trebuie condusa o formatie. Corgan afirma despre Sharon ca are un instinct de manager iesit din comun insa nu era adecvat muzicii alternative pe care o propunea el, totul culminand cu faptul ca nu intelegea de ce Corgan se ambitioneaza sa nu compuna muzica pentru vinde mai multe albume asa ca s-au despartit.