STIRILE RADIO TRIB

03-03-2015

Coverdale si Blackmore au discutat despre reunire


 David Coverdale a povestit ca el si Ritchie Blackmore au discutat posibilitatea de a canta din nou impreuna dupa moartea lui Jon Lord.
 Desi ideea nu s-a materializat, Coverdale a luat decizia de a lansa cu Whitesnake un disc cu piesele pe care le-a cantat in perioada Purple.
 Vocalistul, care a cantat in versiunile MkIII si MkIV de Deeep Purple intre 1973 si 1976, a descris noul disc Whitesnake, The Purple Album, ca “un mare multumesc adresat formatiei Deep Purple pentru ocazia oferita in urma cu 40 de ani.”
 Coverdale a declarat celor de la Classic Rock ca: “pierderea lui Jon Lord m-a facut sa realizez ca viata e mult prea scurta pentru a pastra animozitatile, amaraciunile si resentimentele. Asa ca am decis sa ajung la Ritchie sa impartasesc cu el tristetea pierderii lui Jon si sa imi exprim recunostinta ca m-a adus in Deep Purple. In timpul conversatiei am discutat si ideea de a canta din nou impreuna pentru ca aceasta era dorinta lui Jon.”
 El spune ca nu s-a mers mai departe pentru ca: “dupa cateva intalniri cu managerul lui Ritchie am simtit ca nu impartasesc aceeasi viziune a proiectului. Le-am spus ca le doresc numai bine si m-am retras respectuos.”
 Dar Coverdale adauga: “In perioada asta am inceput sa ascult din nou albumele, iar la anumite cantece sa ma gandesc cum sa le rearanjez, adaugand un pic aici sau acolo. Bonusul pentru mine a fost ca am redescoperit dragostea pentru acele timpuri si munca pe care am facut-o impreuna. Timpuri magice.”
 Privind inapoi, el spune: “Am stiu ca mi s-a oferit o sansa incredibila si nu voiam sa-i dau cu picioarul. Dar, Doamne, eram atat de tanar si naiv. Aruncat direct in marea valtoare unde nu aveam decat doua sanse: sa ma innec sau sa inot. Versuri ca cele doua texte scrise pentru domnul Blackmore, la Burn si Stormbringer, nu mai facusem pana atunci, dar nici nu primisem pana atunci o astfel de muzica.”
 Burn si Stormbringer se vor gasi pe noul disc Whitesnake, The Purple Album, ce va fi lansat in luna mai.