STIRILE RADIO TRIB

18-02-2015

Phil Collins: Prezenta mea in Zeppelin a fost un dezastru


Phil Collins a descris aparitia sa din 1985 cu cei din Led Zeppelin, din cadrul Live Aid, un dezastru si spune ca si-a dat seama de greseala facuta la cateva secunde dupa ce spectacolul caritabil incepuse. 
Bateristul formatiei Genesis a participat la primul show Led Zeppelin sustinut la cinci ani de la moartea lui John Bonham. Spectacolul a avut loc pe stadionul JFK din Philadelphia insa nu a fost considerat o aparitie oficiala a trupei Led Zeppelin. Ani mai tarziu, chitaristul Jimmy Page numea acea aparitie o eroare mai ales ca nu s-a repetat si au fost si probleme tehnice. Acelasi lucru l-a afirmat si Robert Plant despre spectacolul lor mai ales ca vocalistul avea si probleme cu vocea.
Phil Collins, care a lucrat cu Plant la primele doua albume solo ale acestuia, a spus celor de la revista Q: “ am crezut ca ne vom intalni pe scena si vom canta ceva. dar ceva s-a intamplat intre prima discutie si ziua concertului si a devenit un fel de reunire Led Zeppelin”. El recunoaste ca a realizat ca este o greseala imediat ce grupul a inceput sa cante si ca, daca ar fi putut, ar fi iesit de pe scena dar apoi toti ar fi intrebat de ce Phil Collins a parasit show-ul Live Aid.