STIRILE RADIO TRIB

23-11-2017

Urmărește Amiral, noul clip Alex & The Fat Penguins


 Alex & The Fat Penguins au lansat videoclipul melodiei Amiral, o piesă inspirată de realitatea sumbră din Siria, de dramele parcă interminabile ale oamenilor care sunt nevoiți să trăiască într-o zonă de conflict.
 Amiral a fost înregistrată într-un mic studio din Franța și mixată în România, videoclipul fiind filmat în Chișinău. În prim-plan sunt 4 băieți care se „luptă” într-un război improvizat, imaginat de ei. O joacă în care mimează o luptă armata și care, în final se încheie într-un mod mai fericit decât ce se întâmplă în realitate: armele sunt aruncate în foc.
 Băietii de la Alex & The Fat Penguins au fost foarte marcați de războiul din Siria care a afectat milioane de oameni. „Faptul că, după atât amar de vreme, încă facem războaie și nu suntem capabili să folosim diplomația pentru a rezolva conflictele  este o temă de discuție cel puțin interesantă, dar când vezi consecința acestor războaie, interesantul se pierde în tragedie. Ne-au marcat nenumăratele poze în care apăreau copii ai căror părinți erau dați dispăruți sau morți. Știm, nu vrem așa subiecte în momentul care facem o lansare, sânge, moarte, copii abandonați, dar e realitatea și noi de acolo ne tragem inspirația.”